عکاسی پرتره یکی از جذاب ترین بخش های عکاسی است که محبوبیت زیادی در بین عکاسان حرفه ای دارد و یاد گیری این سبک می تواند بسیار جذاب و چالش برانگیز باشد. تصاویر پرتره عالی می توانند تا چندین سال متوالی به عنوان بهترین کار یک عکاس شناخته شود و کار آن را بر اساس این نمونه عکس ها قضاوت بکنند. اگر شما سبک عکاسی پرتره را برای شروع کار حرفه ای خود انتخاب کرده اید بهتر است که اطلاعات کامل و کافی در این زمنیه داشته باشید که در راستای همین هدف ما تصمیم گرفته ایم که در این مقاله تعدادی از عواملی که باعث می شود عکاسی پرتره شما بهتر از قبل شود و در این مسیر پیشرفت نمایید را آموزش دهیم. پس اگر شما هم از طرفداران این سبک عکاسی هستید پیشنهاد می کنیم که تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
در مورد نورپردازی الگوهای نوری مختلفی وجود دارد که بهتر است برای گرفتن یک عکس پرتره زیبا این الگو ها را بشناسید و در جای مناسب از آن ها استفاده نمایید. به طور ساده الگوی نورپردازی به چگونگی ترکیب نور و سایه در چهره سوژه در عکاسی اشاره می کند که به طور کلی به چهار دسته تقسیم می شود
• نورپردازی یک طرفه ( Split lighting )
• نورپردازی حلقهای ( Loop lighting )
• نورپردازی رامبراند ( Rembrandt lighting )
• نورپردازی پروانهای ( Butterfly lighting )
همچنین مدل های نورپردازی گسترده و یا کوتاه هم نیز وجود دارد که بیشتر از یک سبک می باشد. نور پردازی خوب مشخص می کند که سوژه شما چطور به نظر برسد. یک نورپردازی خوب می تواند سوژه را خوب جلوه دهد و در صورتی که نور پردازی درست انجام نشود باعث خراب شدن عکس می گردد. نکته دیگر در مورد نورپردازی مهم است مرتبط با موضوع عکس است. یعنی هر موضوعی نور پردازی خاص خود را نیاز دارد. نورپردازی برای پرتره کودک یا یک فرد مسن با موضوعات مختلف و اهداف مختلفی صورت می گیرد که بهتر است در این مورد تحقیق لازم را انجام دهید.
درست است که اصلی ترین نکته رد عکس برداری پرتره صورت سوژه است ولی نباید از اهمیت پس زمینه غافل شوید. در واقع شما می توانید با انتخاب یک بک گراند متناسب با سوژه و رنگ و نور عکس به عکس خود جلوه ای زیباتر بدهید حتی در صورتی که بتوانید بک گراند خوبی را انتخاب نمایید سوژه بیشتر از پیش به چشم می آید و می تواند حس بهتری را در عکس ایجاد کند. همچنین می توانید با استفاده از دیافراگم باز باعث مات و بلور شدن بک گراند شوید که این خود یک ترفند برای بولد و جلوه بیشتر سوژه می شود. عمق میدان یکی از ترفندها رد رابطه با پس زمنیه در عکاسی پرتره است. به طور معمول پس زمنیه را به شکل ساده و یا با طرح های ساده انتخاب می کنند که سوژه در پس زمنیه گم نشود و همچنان مهم ترین بخش را سوژه تشکیل دهد.
برای هر سبک عکس برداری لنز مخصوص وجود دارد که باعث می شود عکس جلوه بهتری داشته باشد. در رابطه با عکس برداری پرتره نیز لنز های مخصوصی وجود دارد. انتخاب یک لنز مناسب برای عکس برداری پرتره یکی از تصمیم های سخت است. نکاتی که در انتخاب لنز مناسب عکس برداری پرتره باید در نظر بگیرید به ترتیب عبارتند از: لنز زوم یا پرایم، فاصله کانونی لنز، تعداد لنزهای که می خواهید حمل کنید؛ تعداد افرادی که در تصویر حضور خواهند داشت، حجم فضایی که برای عکاسی رد اختیار دارید؛ بوکه، اندازه سنسور دوربین و قیمت. هر کدام از این عوامل می تواند به نحوی بر تعیین نوع لنز تاثیر گذار باشد که می توانید با تحقیق کافی لنز مناسب کار خود را انتخاب نمایید.
عوامل بسیار زیادی می تواند بر گرفتن یک عکس پرتره حرفه ای تاثیر بگذارد که در اینجا ما به اختصار تعدادی از مهم ترین آن ها را بیان کردیم که هر کدام نیاز به تخصص خاص خود را دارد. شما می توانید برای آموزش های پیشرفته تر و کسب اطلاعات مناسب با پر کردن فرم مشاوره رایگان از هلدینگ نگاه آریایی این آموزش ها را درخواست نمایید و توانایی های خود را افزایش دهید.