advertise

چگونه تمرین صداسازی کنیم؟


صدا سازی برای دو دسته از افراد بسیار پرکار برد است. یکی از این دسته افراد خوانندگان هستند که برای داشت صدایی بهتر و رساتر نیاز به تمرین های صدا سازی دارند و دسته دیگر مربوط به سخنوران می شود. بدون شک کسی دوست ندارد به صدای کسی گوش دهد که صدایی منقطع، تنفس های سنگین و نا موزون صحبت می کند گوش دهند و یا خوانندگانی که خارج از گام های آهنگ آوار می خوانند بلاشک دارای محبوبیت چندانی نیستند. بنابراین تمرینات صدا سازی یکی از لزوم این دو دسته افراد محسوب می شود ولی این بدان معنی نیست ه بقیه افراد نیازی به این تمرینات ندارد. هر کسی با انجام دادن این تمرینات می تواند صدای خود را تقویت کرده و بهترین صدای ممکن از حنجره خود را تولید کند و به این ترتیب اثر گذاری سخنان خود را بیشتر نماید. برای اینکه بتوانیم وارد مقوله صدا سازی شویم بهتر است در ابتدا تعریف واضح و روشنی در رابطه با صدا سازی داشته باشیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.


صدا سازی چیست؟

در حین آواز خواندن دو عملکرد اساسی و کاملا متفاوت ولی در یک راستای واحد اتفاق می افتد. این به معنی ان است که وقتی شخصی شروع به خواندن می کند در یک زمان واحد باید به صورت کاملا مسلط هم از توانایی های صوتی جسم خود نهایت بهره را ببرد و هم از لحاظ ذهنی باید تمامی آنچه را که نسبت به سبک و نوع آواز خواندن رد خود پروش داده است بروز دهد. در واقع صدا سازی مرتبط با قسمت اول یعنی توانایی صوتی بدن است و باید تا جایی که امکان دارد با تمرینات صدا سازی این توانایی را تقویت نمایید. به طور کلی می توان اظهار داشت که صدا سازی علمی است که به شما یاد می دهد چگونه از بدن خود به عنوان یک ساز استفاده کنید. یعنی اینکه چطور می توانیم از امکانات صوتی بدنمان به طور صحیح و طبیعی استفاده کنیم. شما با استفاده از صدا سازی می توانید از تمامی بازه های صوتی خود استفاده کنید و به این ترتیب می توانید چه در هنگام صحبت و چه در هنگام خوانندگی تاثیر بیشتری بر روی مخاطبان خود بگذارید. ما در اینجا به تعدادی از این تمرینات اشاره می کنیم.


تمرینات صدا سازی و تقویت صدا

داشتن یک صدای زیبا و رسا برای خواندن و سخنرانی نیاز به تمرین مداوم و مستمر دارد. اما چطور می توان تمرین کرد؟ آیا فقط اینکه خواندن یا سخنرانی را به صورت مکرر انجام دهید باعث تقویت صدای شما می شود؟ در جواب باید بگوییم اگر چه این کار باعث تسلط شما می شود ولی به تنهایی کافی نیست و به تمرینات تخصصی صدا سازی و تقویت صدا نیاز دارید. شما می توانید این تمرینات را زیر نظر یک استاد معتبر آموزش ببینید با این حال ما در اینجا تعدادی از تمریناتی که به شما کمک می کند صدای بهتری داشته باشید آشنا می کنیم. تمرینات صدا سازی به دو دسته، تمرینات تنفسی و تمرینات تار آوایی، تقسیم می شود. اساس صدا سازی در واقع تمرینات تنفسی است. به این معنی که چه زمانی نیاز است نفس خود را نگه داریم و چه زمانی از آن در تولید صدا استفاده کنیم می تواند در نوع صدای شما تاثیرگذار باشد. ولی این نکته را در نظر داشته باشید که در صدا سازی نیاز است که هر دوی این مراحل به صورت همزمان انجام شود تا بتواند تاثیر گذرا باشد.


نگاه آریایی

تمریناتی برای بالا بردن کیفیت صدا

- خوب گوش دادن به فرد سخن ور:
شما می توانید با گوش دادن به سخن وران قهار تکنیک ها و نحوه ادای کلمات را یاد بگیرید و هرجقدر این کار را بیشتر تکرار کنید به صورت ناخودآگاه این اصول برای شما نهادینه خواهد شد.
- تمرین قوی کردن حنجره:
بسیاری از افراد معمولی بعد از چند دقیقه صحبت کردن یا خواندن رد یک سطح مشخص دچار گرفتگی صدا می شوند برای رفع این مشکل باید حنجره خود را با انجام تمرینات مخصوص قوی کنید.
- تمرین پرحجم کردن صدا:
یکی از مسائلی که می تواند تاثیر صدای شما را دو چندان کند حجم آن است. هرچه صدای شما پرحجم تر باشد در نتیجه رسا تر و تاثیرگذاری ان بیشتر می شود.
- دقت در مصرف برخی از خوراکی ها:
خوراکی ها می توانند تاثیر زیادی بر روی صدای شما بگذارند. بنابراین باید خوراکی هایی که تاثیر منفی بر روی تارهای صوتی شما می گذارند را شناسایی کرده و رد مصرف ان ها دقت داشته باشید.


نگاه آریایی

چند نکته مهم غذایی در صدا سازی

- اجازه ندهید آب بدنتان کم شود:
یکی از مواردی که می تواند باعث گرفتگی صدا یا خراب شدن صدا در حین خوانندگی و سخن وری شود کمبود آب بدن است بنابراین بهتر است همیشه ببه این نکته توجه داشته باشید.
- مراقت غذاهای سنگین باشید:
تارهای صوتی کاملا تحت تاثیر نوع غذایی که مصرف می کنید قرار دارد و میزان چرب بودن، داغی، سردی و مسائلی این چنینی می تواند حنجره شما را آزار دهد.
- برنامه غذایی خود را تغییر ندهید:
تارهای صوتی شا بر اساس رژیم عذایی حال حاضر شما شکل گرفته است و تغییر ناگهانی رژیم عذایی شما می تواند در روند تغییر صدای شما تاثیر گذار باشد بنابراین به شما توضیه می کنیم از انجام این کار بپرهیزید.


نگاه آریایی

نکاتی برای حفظ حنجره

- الکل نخورید و سیگار نکشید:
الکل و سیگار می تواند به حنجره شم صدمات جبران ناپذیری وارد کند به شکلی که رویای خوانندگی را به طور کامل کنار بگذارید بنابراین به شما توصیه می کنیم این دو مورد را به طور کامل کنار بگذارید.
- آب نمک قرقره کردن خوب نیست:
برخلاف باور خیلی از مردم که تصور می کنند قرقره کردن آب نمک برای باز شدن صدا و تارهای صوتی مناسب است، این کار باعث گرفتگی صدا شده و در حین خوانندگی یا سخنرانی ممکن است شما را با مشکل مواجه کند. پس اگر قبلا از این راه کار استفاده می کرده اید ان را کنار بگذارید.


در انتها

در اینجا تعدادی از نکات مرتبط با صدا سازی را بیان کردیم ولی در کل برای صدا سازی نیاز است که تمرینات مخصوص انجام شود و یا زیر نظر یک استاد مجرب این کار را انجام دهید در هر صورت برای صدا سازی نیاز به آموزش های خاص دارید که می توانید برای دریافت این آموزش های درخواست خود را به مجموعه هلدینگ نگاه آریایی بفرستید. به این شکل فرم مشاوره رایگانی را که در ادامه قرار داده ایم پر کرده و در قسمت توضیحات درخواست خود را ثبت نمایید و منتظر تماس کارشناسان این مجموعه بمانید. برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما رد تماس باشید.

ثبت درخواست جهت دریافت مشاوره